НОВИНИ                                                          Запорізької загальноосвітньої школи  "ОСНОВА"

Березень

Весняний суботник

31 березня, з метою поліпшення санітарного та естетичного стану території, в нашій школі відбувся суботник. Всі учасники навчально-виховного процесу  наводили  лад  на пришкільній території.                                     Дякуємо всім за активну участь у весняному суботнику!


V форум учнівського самоврядування

     25.03.2017 року в ЗЗОШ № 20 екологічного профілю пройшов ювілейний  V районний форум лідерів учнівського самоврядування «Ми – майбутнє України».

    Представляли нашу школу на форумі учні 11-Б класу, які не тільки  оформили виставку преси, де представили шкільну газету «Шпаргалка», але й взяли участь в грі-квесті «Я громадянин», який організував та провів Обласний центр патріотичного виховання молоді. Сподіваємось, це був цікавий досвід для наших лідерів!



Тренінг із використання комп’ютерних технологій в інклюзії

        Протягом п’яти днів – 20-24 березня – у рамках соціальної програми Марини Порошенко у Запоріжжі на базі ЗЗОШ "ОСНОВА" проходив спеціалізований тренінг з використання інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі інклюзивних шкіл.

           Практичний курс пройшли вчителі й асистенти вчителів із 19 шкіл-учасниць пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка з розвитку інклюзивного освітнього середовища в Запорізькій області.

          За словами Дружини Президента України, інформатизація навчального процесу в інклюзивних школах дозволяє створити єдиний освітній простір, де приймають, підтримують і цінують кожного учня: «Я впевнена, що комп’ютерні класи, які Благодійний Фонд Порошенко у співпраці з Міжнародною торговою палатою Великого Шовкового Шляху облаштували у запорізьких школах, дозволять педагогам вийти за межі традиційних методів навчання, а школярі зможуть отримати якісні та доступні знання, які відповідають вимогам часу».

        Учасники тренінгу набули навичок організації спільної діяльності на уроці в моделі «1 учень – 1 комп’ютер», навчилися налаштовувати ноутбуки для ефективного використання учнями з особливими освітніми потребами та ознайомилися з онлайновими навчальними ресурсами для диференціації навчання в інклюзивному класі.

Пальчиковий живопис у художньому музеї

16.03.2017 р. в Запорізькому обласному художньому музеї в рамках роботи обласної творчої групи вчителем образотворчого мистецтва проведено педагогічну майстерню "Розвиток творчих здібностей дітей  засобами арт-технологій". Учні 1Б класу познайомилися  з творчістю відомого  художника Лорена Адамса, стали свідками дружніх стосунків у природі: прощання сонця з морем, щедрих сонячних дарунків морським хвилям. Відтворити цю красу у фарбах на папері дітям було запропоновано за допомогою техніки пальчикового живопису. Море вражень, нових відчуттів супроводжувало образотворчий процес. З  кожного дитячого малюнку різнокольорове море дякувало сонцю  за його щедрі барви.



"Спорт для всіх - спільна турбота"

      З 01.04.2017 по 30.04.2017 триватиме Всеукраїнський місячник з упорядкування та облаштування спортивних    майданчиків "Спорт для всіх - спільна турбота". Просимо залучитись до заходу учнів, батьків, колектив ЗЗОШ "ОСНОВА" та жителів мікрорайону.

                                                                                                                       З повагою, адміністрація ЗЗОШ "ОСНОВА"

Привітання

В "ОСНОВІ" пройшло свято "Веселка"

        10.03.2017р. над «ОСНОВОЮ» «засяяла» веселка. Саме так називалось свято для 5-7 класів. Команда кожного класу отримала свій колір, який захищала на сцені. Учні співали, інсценували казку, вигадували легенди та ін.  В кінці свята всі сім кольорів зібралися разом та заспівали «Веселкову пісню».


Жіноче свято подарувало кожній жінці і дівчині нашої школи іскорку тепла, любові та поваги.

У школі відзначили свято 8 Березня

    З березневим подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів приходить жіноче свято – 8 Березня. Кожна жінка і дівчина чекає цього свята. Але не менше чекають його хлопчики та чоловіки, бо мають змогу привітати своїх дружин, матусь, бабусь, сестричок, подруг.                                   Цікаво, тепло, весело і піднесено пройшло свято у нашій школі. Для 8-11 класів була проведена конкурсно-розважальна програма «Весняний КВК». Змагалися дві команди: збірна команда учнів 8-11 класів та команда вчителів. Переможці були нагороджені. Теплі слова побажання і привітання всім жінкам підготували і старші учні. Було цікаво і весело!


Виставка дитячих малюнків "Мій рідний край"

03.03.17р. у виставковій залі спілки художників Запоріжжя  пройшло нагородження учнів нашої школи  - переможців щорічного проекту Ротарі клубу Запоріжжя «Мій рідний край». Учні отримали почесні грамоти та подарунки. Всі малюнки було розміщено в виставковій залі, тому відвідувачі мали можливість ознайомитись з творчістю наших учнів.

      Вітаємо наших переможців!