НОВИНИ                                                                       Запорізької загальноосвітньої школи   "ОСНОВА"                       

Грудень

Тиждень історії і права

З 07.12.2015 по 11.12.2015 пройшов традиційний Тиждень історії і права. В рамках Тижня класним керівниками, вчителем права Дегтярьовим І.А. та вчителем історії      Косач Г.П. було проведено цілий ряд заходів: історичний КВК, у 6-х класах, Турнір правознавців у 10-х класах, бесіди «Я – громадянин України», «Діти: злочин і кара», виховні години та години спілкування «Коли підліток переступає межу дозволеного» (7-10 кл.), «Коли мої права порушують»(10 кл.), інтелект-шоу «Правовий олімп», відкритий захід  «Права дитини» у 2-Б класі, гра «»Ти - людина , отже маєш права». Для учнів 5-6-х класівурок права «Мої права і обов’язки» 10.12.2015р. провели спеціалісти Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.У бібліотеці діяла тематична виставка «Права дитини».

 

 


Новорічний КВК

     

    25 грудня в ЗОШ «ОСНОВА» пройшов «Новорічний КВК», в якому взяли участь команди 7-10 класів.  Програма була цікавою і складалася з різноманітних конкурсів: домашнє завдання «Як зустрічають новорічні свята в різних країнах», буріме (складання віршів), танцювальний, музичний (кліп) Боротьба була напруженою, але перемогу здобула команда 10-А класу, яка вразила всіх глядачів своїм оригінальним кліпом та цікавим виступом.  Вітаємо переможців!


"ОСНОВА" "Біля серця" захисників (про нас див. з 14-ї хв.)

Святий Миколай,  до нас завітай!

    Вже склалося традиційно, що День Святого Миколая  в «ОСНОВі» розпочинається з самого ранку з привітання дітей, батьків та вчителів. Та цього разу Миколай з янголами та  чортенятами не тільки зустрічав усіх на порозі школи, а  й пригощав солодощами. Потім святий Миколай завітав до кожного класу з побажаннями і, навіть, був присутній  на святковій лінійці, на якій подарував усім учням школи сюрприз -  стіл для гри в настільний теніс. Але учні «ОСНОВи» і не здогадувались, що самі взяли  активну участь у підготовці цього подарунка.  Гроші на придбання столу були зібрані на благодійному ярмарку, який був присвячений Дню школи.                                На цьому сюрпризи не закінчилися. Після уроків учні молодших класів зібрались в актовій залі і подякували cвятому  Миколаю за подарунки. Вони читали вірші, співали, танцювали, відгадували загадки. Сподіваємося, що наступного року святий Миколай обов’язково завітає до «ОСНОВи».